Kulturális intézmények

Település:
Somogy megye, Barcs

Létrehozva:
2019-11-21 19:47:37


Móricz Zsigmond Művelődési Központ


Az 1954-ben alapított intézmény a város egyik meghatározó kulturális intézménye, a közművelődési alapellátás egyik pillére.

2006-ban - közel 200 millió Ft-os értékben - felújításra került az épület egyik épületszárnya. Az átalakítás fő célja az iskolai oktatási feltételek javítása volt. Többek között új oktatási termek, képzőművészeti szaktanterem, tárgyalóterem, közösségi helyiségek és szociális helyiségek kerültek kialakításra. A tetőtér beépítésével a közösségi helyiségek alapterülete kb. 300 m2-rel bővült. A felújítás egyelőre nem érintette a színháztermi épületszárnyat, de ennek tervei is elkészültek, és megvalósítására a város pályázatot kíván benyújtani.

 KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉG
Az élet minőségének gazdagításához, az ünnep együttes örömeihez, az esztétikai élmények megéléséhez, a helyi kultúra értékeinek megismeréséhez művelődési alkalmakat kell teremteni. Ezt a célt szolgálják az intézmény által szervezett rendezvények, programok: színházi előadások, könnyű- és komolyzenei hangversenyek, az amatőr együttesek önálló estjei, különféle műsorok, bemutatók, regionális művészeti találkozók stb. Az intézmény részt vesz szinte valamennyi városi nagyrendezvény lebonyolításában (Magyar Kultúra Napja, Tavaszi Fesztivál, majális, gyermeknap, Barcsi Nemzetközi Vásár, Város Napja stb.). A város kulturális értékeinek bemutatására széleskörű kapcsolatrendszer alakult ki a határmenti régióban, illetve a testvérvárosi kapcsolatokban is.

 

Forrás: muvhazbarcs.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »